Articole Blog

Mersul de-a bușilea: de ce este important ca bebe să stea pe burtică
06 Jan / 2021

Mersul de-a bușilea: de ce este important ca bebe să stea pe burtică

Scris de: Dipoland Publicat în: Hits: 16365 Comentarii: 0

Dezvoltarea corectă a bebelușilor poate fi monitorizată încă de la naștere, iar medicii și specialiștii ne recomandă să urmărim etapele de dezvoltare conform graficului de vârstă. În perioada de bebelușie mică, atunci când este sugar, copilul trece practic prin etapa cea mai bogată în achiziții, iar dacă acestea sunt realizate, atunci putem avea certitudinea că bebelușul se dezvoltă în mod armonios. Mersul de-a bușilea este una dintre achizițiile cele mai importante ale bebelușilor, cea care dealtfel dă startul unor noi etape de dezvoltare, iar din acest motiv ea devine cu adevărat importantă pentru fiecare părinte.

10 idei de cadouri pentru copiii de 3 ani
18 Nov / 2020

10 idei de cadouri pentru copiii de 3 ani

Scris de: Dipoland Publicat în: Hits: 16989 Comentarii: 0

Copiii sunt darurile vieții, tocmai de aceea ne dorim să alegem pentru ei cele mai inspirate cadouri, care să-i bucure și să le trezească dorința de a învăța lucruri noi. Indiferent de vârsta lor, încă din primele luni de viață, ei sunt curioși să descopere lumea și sunt mereu dornici să se joace. Părinții trebuie să aibă grijă la pragul de doi ani după care dezvoltarea copilului este complexă și necesită atenție sporită, din punct de vedere mental, intelectual, al mobilității și socializării.

De aceea este important ca atunci când alegeți cadouri pentru copii de 3 ani, să aveți în vedere faptul că pe lângă plăcerea jocului, micuții au nevoie de multe alte lucruri. Iată, în continuare, 10 idei de cadouri prin care puteți să-i ajutați să-și afirme abilitățile intelectuale, dorința de comunicare și, mai ales, creativitatea. 

 Bagajul pentru maternitate
09 Nov / 2020

Bagajul pentru maternitate

Scris de: Dipoland Publicat în: Hits: 1275 Comentarii: 0
Nu exista un moment ideal pentru pregătirea bagajului pentru maternitate, dar un lucru este cert, nu trebuie să lași acest aspect pe ultima sută de metri. Un moment oportun ar fi in jurul lunii a 8-a de sarcină, deoarece în acest fel ai suficient timp să pui în bagaj absolut toate lucrurile de care ai putea avea nevoie. Însă ține cont de ceea ce ți se oferă la maternitate, deoarece există spitale private unde aproape totul îți este oferit.

 Candidoza bucala la nou-nascuti si bebelusi
14 Jul / 2020

Candidoza bucala la nou-nascuti si bebelusi

Scris de: Dipoland Publicat în: Hits: 65354 Comentarii: 0

1.Ce este candidoza bucala?

Candidoza bucala este o infectie frecvent intalnita la nou nascuti si bebelusi, cauzata de ciuperca numita Candida albicans. Aceasta se manifesta prin aparitia unor depozite albe la nivelul limbii si pe mucoasa obrajilor.

Aceasta infectie poate jena bebelusul in timpul meselor ( bebelusul suge cu greutate si are deficiente la inghitire), fapt ce poate duce la irascibilitatea acestuia.