Carucioarele pentru gemeni sunt ideale pentru părinții care au doi bebelusi sau copii de varste apropiate.

Insa in momentul in care incepi cautarile pentru un astfel de carucior, cea mai importanta decizie pe care trebuie sa o iei este in legatura cu tipul de carucior,acesta putand fi in linie sau in paralel. Intr-un carucior in linie bebelusii stau unul in fata celuilalt, pe cand intr-un carucior in paralel acestia stau unul langa celalalt. Ceea ce este de retinut este faptul ca un carucior in linie este mai restrans si nu veti avea probleme de accesibilitate, pe cand carucioarele in tandem tind sa fie mai usoare si mai manevrabile.

Un element foarte important de luat in considerare la achizitionarea unui carucior pentru gemeni sunt rotile. Astfel, puteti alege un carucior de tip off-road sau unul cu roti mai usoare, daca faceti plimbari doar prin oras. In acest sens trebuie sa luati in considerare nevoile voastre si ale familiei, precum si stilul de viata.

Un alt aspect important de care trebuie sa tineti cont este durabilitatea si rezistenta materialelor din care este confectionat caruciorul, deoarece greutatea pe care caruciorul trebuie sa o suporte este inmultita cu doi.

Ca si in cazul achizitionarii unui carucior individual, trebuie sa luati in considerare spatiul de depozitare al acestuia, spatiul din portbagajul masinii, din lift. Un alt factor de luat in considerare sunt accesoriile cu care caruciorul vine la pachet, deoarece este posibil ca acestea sa nu aiba toate caracteristicile sau accesoriile de care aveti nevoie.

Atunci cand stabiliti un buget pentru achizitionarea unui carucior pentru gemeni, luati in considerare faptul ca acest carucior este de fapt 2 in 1 (doua carucioare, pentru doi copii), iar preturile pot fi mai mari decat va asteptati. Cu toate acestea siguranta si confortul copiilor dumneavoastra trebuie sa fie pe primul loc.