Numele de carucior tip umbrela este dat de forma sa atunci cand acesta este pliat. Pentru ca aceasta pliere sa poata fi posibila, manerul caruciorului trebuie sa fie de tip ‘coarne’, iar daca manerul este continuu, sa poata fi indoit.

Caruciorul tip umbrela este un model din ce în ce mai folosit de parinti pentru a-si plimba micutul, deoarece datorita sistemului sau de pliere acest tip de carucior ocupa mai putin spatiu de depozitare decat carucioarele standard.

Nefiind atat de masive precum alte tipuri de caruciare, carucioarele umbrela sunt foarte usoare si compacte, ideale atat pentru mersul în oras ,cat si in mediul rural.

Aceste carucioare sunt foarte usor de manevrat datorita rotilor lor pivotante din fata, care permit conducerea si evitarea obstacolelor foarte usor. Fiecare copil este asezat intr-un scaun moale si spatios, fiind astfel un carucior confortabil.

Spatarul este reglabil in mai multe pozitii pentru a raspunde tuturor asteptarilor si nevoilor celui mic.

In ceea ce privesc accesoriile, caruciorul tip umbrela este echipat cu toate echipamentele necesare: cos de cumparaturi, capotina de protectie, protective impotriva insectelor, impotriva ploii etc.

Carucioarele tip umbrella sunt preferatele parintilor atunci cand vorbim despre mersul in concedii, cu masina sau avionul. Fiind un carucior extrem de compact, nu prezinta nici un fel de dificultate in transportarea si depozitarea lui.

Majoritatea carucioarelor tip umbrela sunt recomandate copiilor cu varsta de 6 luni+, deoarece este posibil ca spatarul sa nu poata fi reglat in mai multe pozitii, iar scaunul sa nu fie captusit. Tocmai de aceea trebuie sa te asiguri ca cel mic se incadreaza in recomandarile de varsta si greutate pentru utilizarea unui asftel de carucior. 

De asemenea carucioarele tip umbrela, cu toate ca sunt usoare si compacte, sunt prevazute cu sisteme de siguranta, sunt confectionate din materiale calitative si rezistente si sunt foarte accesibile ca pret.