Ultimele cercetari in domeniu demonstreaza ca scaunele auto cu isofix sunt cea mai sigura metoda de asigurare a copilului pe timpul calatoriei, in caz de impact.

Conform unor cercetari recente din Germania, doar 30% dintre scaunele auto clasice, cu fixare cu ajutorul centurilor de siguranta, sunt montate corect, in timp de scaunele auto cu isofix au o rata de instalare corecta de 96%.

Ce este de fapt sistemul isofix? Isofixul este un sistem standardizat de fixare al scaunelor auto in masini. In 1997, Volkswagen si-a unit eforturile cu producatorul de scaune si carucioare Britax, pentru a rezolva o problema pe care nici macar centura de siguranta nu a reusit sa o elimine: securizarea copiilor in timpul deplasarilor cu masina, aparand astfel sistemul isofix, o inventie care a revolutionat o intreaga industrie. 

Acest sistem consta in doua inele metalice ancorate de caroseria masinii, de care se prinde scaunul auto. Sistemul isofix ofera maxima protectie in toate situatiile de impact si exclude riscul ca scaunul sa alunece, sa se rastoarne sau sa se balanseze.

Avantajele scaunelor auto cu isofix sunt reprezentate de usurinta si rapiditatea instalarii, usurinta in manevrare si siguranta.

Inaintea achizitionarii unui scaun auto cu sistem isofix asigura-te ca masina ta este prevazuta cu un astfel de sistem. Incepand cu anul 2006 – 2007 dotarea masinilor cu isofix a devenit obligatorie pentru modelele noi, dar cu toate acestea sunt cateva marci de masini care au produs, dupa 2006-2007, unele dintre modelele lor mai vechi, nefiind astfel dotate cu sistem isofix. Pe de alta parte sunt multe marci de masini mai vechi de 2006, care au totusi isofix. In concluzie o verificare rapida inainte de achizitionarea unui scaun auto este binevenita.

O data ce te-ai asigurat ca masina ta este prevazuta cu sistem isofix, poti cumanda online un scaun auto cu isofix din magazinul Dipoland.ro, unde consultantii nostrii iti stau la dispozitie cu toate informatiile de care ai nevoie pentru alegerea celui mai bun scaun care sa se potriveasca  nevoilor copilului tau.