Scoica auto este cel mai sigur mijloc de transport al nou-nascutului si al bebelusului in timpul calatoriilor cu masina. Aceasta este gandita pentru a-i oferi bebelusului o pozitie corecta si, in acelasi timp, sigura si poate fi folosita inca din primele zile de viata ale acestuia.

Pentru maxima siguranta, bebelusii pana la varsta de 15 luni, trebuie transportati cu spatele la sensul de mers. Acest lucru reduce riscul de deces sau accidentare cu 90 % in cazul unui impact.

Pozitionarea cu spatele la directia de mers asigura o protectie mai buna a capului, gatului si coloanei bebelusului, fata de pozitionarea cu fata la directia de mers. Asadar, incercati sa amanati cat mai mult posibil intoarcerea bebelusului cu fata la pozitia de mers. Cei mai multi dintre parinti fac aceasta schimbare atunci cand bebelusul poate sta intr-o pozitie ferma fara ajutor sau cand a depasit greutatea maxima recomandata de catre producator.

Important de stiut este ca scoicile auto pot fi clasificate in functie de limita de greutate si modalitatea de instalare. 

Din punct de vedere al limitei de greutate ele pot fi grupa 0 (pana la 9 kg) sau grupa 0+ (pana la 13 kg). 

Din punct de vederea al modului de instalare, un cos auto poate fi fixat direct pe bancheta masinii, cu ajutorul centurilor de siguranta sau cu ajutorul unui sistem isofix.

Pentru o pozitionare optima a bebelusului si pentru a-i asigura siguranta maxima, scoica auto trebuie reglata corespunzator, atat din punct de vedere al pozitionarii in masina, cat si al prinderii bebelusului cu centurile cu care aceasta este prevazuta. Asadar hamul trebuie sa fie destul de strans, astfel incat numai unul sau doua degete sa poata intra intre pieptul bebelusului si centuri, iar catarama centurilor nu ar trebui sa stea peste burtica acestuia. 

Dupa o documentare temeinica referitoare la scaunele auto 0-13 kg pentru bebelusi, magazinul Dipoland.ro te intampina cu o gama larga de modele de scaune auto 0-13 kg si culori, testate conform normelor in vigoare ( ECE R44/04) si care pot fi achizionate la preturi mici.