Primele scaune auto pentru copii au aparut in anul 1930, din necesitatea parintilor de a impiedica alunecarea copilului de pe bancheta in timpul calatoriei cu masina. Aceste scaune nu erau nici pe departe niste scaune  auto care sa indeplineasca standardele de siguranta si confort din ziua de azi, nefiind niste scaune auto omologate si testate in prealabil.

  Multe dintre aceste scaune erau multifunctionale si puteau fi folosite si in afara masinii.

30 de ani mai tarziu oamenii si-au dat seama de importanta sigurantei copilului in timpul calatoriei cu masina, iar scaunele auto au inceput sa fie regandite astfel incat sa corespunda cerintelor si necesitatilor celor mici.

In prezent, in Romania, exista legi care reglementeaza obligativitatea folosirii unui scaun auto pentru copii in timpul calatoriei cu masina.

OUG 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice prevede ca, „copii cu o inaltime de pana la 135 cm pot fi transportati in autovehicule doar daca sunt fixati sau prinsi cu ajutorul unui dispozitiv de fixare in scaun auto copii, instalat in autovehicul”.

Aceeasi lege statueaza ca ‚” copii cu o inaltime peste 135 cm pot fi transportati in autovehicule daca poarta centura de siguranta pentru adulti, reglata astfel incat sa nu treaca peste zona gatului sau fetei, ori daca sunt fixati sau prinsi cu ajutorul unui dispozitiv de fixare intr-un scaun auto pentru copii, instalat in autovehicul”.

In ceea ce priveste alegerea unui scaun auto trebuie sa tinem cont de urmatoarele aspecte:

  - Scaunele auto sa fie testate si omologate

  - Tipul de prindere al scaunului auto

  -  Materialele din care este confectionat scaunul auto. Acestea trebuie sa fie calitative ,in primul rand pentru confortul copilului si in al doilea rand sa fie durabile, deoarece scaunul auto va fi folosit o perioada indelungata .

  -  Scaunele auto sunt grupate in functie de varsta si greutatea copilului.

Daca credeti ca stiti ce scaun auto se potriveste cel mai bine copilului dumneavoastra magazinul Dipoland.ro vine in intampinarea dumneavostra cu o gama variata de scaune auto, produse si comercializate de branduri recunoscute pe plan international si castigatoare a numeroase premii.